Januári tennivalók a madárbarát kertben

Sziasztok!
Januárban ismét rövid lesz a bejegyzés, mert pontosan azokat a dolgokat kell/lehet csinálni a madarakért, amit decemberben.
A decemberi bejegyzést itt találjátok. :)

Nagyon fontos megjegyeznem, hogy ha eddig etettétek a madarakat, NE felejtkezzetek meg róluk most sem, és rendszeresen töltsétek fel az etetőket. Tudom mondtam már. Tudom sokan mondták már. Viszont sajnos az a tapasztalat, hogy nem elég egyszer elmondani... :(

Tudjátok ha egyszer odaszoknak hozzánk a madarak, akkor egész télen várni fogják az eleséget.
Viszont ha eddig nem raktál ki etetőt, még nem késő. :) Arra azonban figyelj hogy egyszerre ne tegyél ki túl sok kaját, mert nem mindig találnak oda hozzád olyan hamar a madárkák, ha eddig ott sosem volt semmilyen táplálék. Ez hatványozódik akkor, ha a szomszédokhoz sem járnak madarak. Így én javaslom ha most kezdenél csak bele, akkor rakj ki valami jól látható helyre egy kevés magot (na ilyenkor jobb az átlátszó műanyag etető, vagy a tálcás megoldás) ha elfogy, akkor tegyél ki picit többet. Ha megint elfogy, akkor megint, és ezt csináld addig, míg meg nem tapasztalod hogy kb mennyit esznek meg annyi idő alatt, amikor te biztosan újra tudod majd tölteni az etetőt. Ez azért fontos, mert ha nagyon nem jönnek a madarak, és mondjuk párás az idő, akkor benedvesedhet a mag, és meg is romolhat.

Nos hát ennyit szerettem volna, februárban jövök az új résszel, és igyekszem jelentkezni egyéb más témákban is, de most kicsit nem úgy alakultak a dolgok ahogy szerettem volna.
Nem ígérek semmit, de ha minden jól megy akkor hamarosan lesz egy kis kézműveskedés megint, és ezen kívül még terveim szerint bemerészkedünk picit a konyhába is. Ki szeretnék próbálni egy receptet, amit ha jól sikerül, mindenképp meg akarok mutatni nektek. :)

Köszönöm a figyelmet, Szép Napot az Olvasónak! ^^