Beköltöztünk

2016 március. Hát itt vagyunk! A házon lesz mit csinálni bőven, de lakható, és nem kicsi, így elférünk bővítés nélkül is. Kert ásva nem volt és nagyon tarackos a terület, de nekivágunk az ásásnak. Kézzel igen, és szemecskézve a tarackgyökerek között :D Ha nem is nagy terület lesz, de valami lesz, elhatároztuk. A föld viszont jó, és sok a giliszta is. :)
Három tojó, és egy gácsér néma kacsával és két mularddal érkeztünk, amiket 2 héttel a költözés előtt vettem, tudva hogy nemsokára jó helyük lesz. A mulardokat levágni, hiszen meddők. A mulard kacsa a pézsmaréce (néma kacsa) és a házi kacsa keresztezéséből születik, de tovább szaporodni nem tud.
 

Sikerült megegyeznek az exférjemmel, és megkaptam 3 kecskét a közös kecskéinkből. Csodaszép látvány volt ez számomra, bár a gondok is jöttek vele, hiszen a kerítés minden volt csak kecskebiztos nem, és az udvaron belül maradva is sok kárt okoztak. Első körben kikötöttük őket, de ez nem volt legjobb megoldás, tudtuk hogy eljött az ideje venni egy villanypásztort. Pénzünk persze nem volt rá, de elhatározás hogy a jövő hónapban beáldozunk egyre; az igen. Utána is néztünk a hónap hátralévő részében hogy hol milyet és hogyan érdemes. Meg is terveztük hogy milyen szigeteléssel, milyen kapuval, honnan hová stb.
Közben a fiúk (a két nagyobb fiú gyermekem) jártak iskolába a régi suliba. Úgy döntöttünk bár nem lesz könnyű áthordani őket a szomszéd településre, de megvárjuk a következő tanévet a váltással. A lányok (a két kisebbik gyermekem) viszont már ide járnak oviba, mert eleve gondok voltak a régi ovival, és úgysem akkora gond egy oviváltás. Sulinál már nehezebb ügylet.
 

14-én este legidősebb kecském Virág, megellett 2 gidát. Sajnos a második nem tudott lábra állni, és jéghideg volt. El is pusztult. Az első viszont egy egészséges kis bak. :)
 

Másnap reggel egy jó esős hideg napon, Virág lánya, Bella is megellett (igen tényleg úgy hívják mint engem :'D ) Két egészséges lánya lett.
Most megértem ha azzal vádoltok hogy így könnyű elkezdeni, valahol jogos. Ellenben nagyon sok gondot okozott hogy váratlanul ért, normális ól sem volt a tanyán, nem tudtuk hogy vemhesek a kecskék, stb. Örültünk persze, nem is kicsit, de voltak aggodalmak is rendesen. Mindent összevetve viszont, elég jó hónapot zártun
k. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése