Villanypásztor

Megvettük a villanypásztort. Az interneten rendeltük meg. Postán érkezett, és van rá garancia, nem volt drága, és igen, működik. :)
Villanypásztorról több hasznos információt olvashattok itt
Megmutatom milyen módszereket használtunk a zsinór rögzítésére/szigetelésére:


Oszlopnak párnafát használtunk (bár volt ahol adott volt az oszlop vagy egy fa), szigetelésnek többek között félbehajtott slagdarabot.


Több helyen feszítésnek a Villany Puli elnevezésű, (szerintem) szupi találmányt használtuk.


A kapu, pedig egy pvc-csőből, és két csavarból áll össze. Ennél jobb megoldást is láttam, de ez volt kéznél, és valljuk be, elég jó lett. Fél kézzel is fel tudom rakni, nem nehéz nyitni zárni. :)
A kecskék hamar megszokták hogy jobb ha távol maradnak attól a csúnya narancssárga madzagtól, és megtanulták tisztelni; mert ha kikapcsolom a villanypásztort sem jönnek ki (bár jobb a békesség, nem kockáztatok...)
A karámot két részre osztottuk, így a csapat külön tud lenni, és nem kell megkötnöm a bakkecskét sem. Mindig azon az oldalon lesz, ahol nem tud nekem soron kívüli gidákat csinálni, és majd azok a kecskék lesznek mellé berakva akik pároztathatóak vagy levágni való bakok stb.
A kacsákat annyira hatotta meg a villanypásztor, hogy nekifutásból szaladnak át a zsinór alatt :D Tudják hogy fáj, de megpróbálnak gyorsan túl lenni rajta, és valljuk be, néha sikerül is nekik a két impulzus közötti idő alatt kislisszanni...
A jó hír viszont, az hogy a róka nem vitt el semmit mióta villanypásztoron belül van mindenki éjszakánként.
Szép Napot a Kedves Olvasónak! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése